Szerver választó
Gondoljon a garanciára!

Blog - TX100 S3: Nagy teljesítmény kisvállalatoknak

2012.01.6. 12:40 - Írta: Szerverplaza.eu

Az új Fujitsu PRIMERGY TX100 S3 szerverekkel költséghatékony a kisvállalati számítástechnika

A Fujitsu bemutatta új PRIMERGY szervereit (PRIMERGY TX100 S3 Standard és PRIMERGY TX100 S3 Core Edition), amelyek révén sokoldalú belépő szintű megoldás birtokába jutnak a kisvállalatok. Mindkét modell maximális üzleti hatékonyságot nyújt a speciális rendszerfunkcionalitás, a nagy teljesítmény és a folyamatosan egyszerű felügyelet kombinációjának köszönhetően.

Az Intel új Intel® Xeon® E3 processzorcsaládjával dolgozó Standard és Core Edition rendszerek komplett csomagot nyújtanak a kisvállalatoknak. Kiváló ár-teljesítmény arányuk magas szintű energiahatékonysággal párosul.

A PRIMERGY TX100 S3 Standard Edition ideális rendszer azoknak a KKV-knak, amelyek a fájlkezelés, a nyomtatás, a webes működés és az irodai alkalmazások támogatására keresnek szervert. A megnövelt processzorteljesítményű, bővíthető memóriával ellátott Standard Edition egyszerűen kezelhető, új mércét állítva a belépő szintű IT-rendszerek rendelkezésre állása terén. Támogatja a 7x24 órás üzleti működést, és opcionális tartalékakku-egységgel akadályozza meg a véletlen rendszerkiesést és védi még magasabb szinten az adatokat.

A „headless” technológiát támogató PRIMERGY TX100 S3 Core Edition toronyszerver kifejezetten olyan kisvállalatoknak készült, amelyek nem akarnak a bonyolult IT-adminisztrációval bajlódni. A headless megoldás lényege, hogy a Core Edition a standard Remote Desktop technológia segítségével – saját monitor, billentyűzet vagy egér nélkül –, a hálózat bármely PC-jéről egyszerűen és zökkenőmentesen adminisztrálható. Így a szerver kevesebb helyet foglal és üzemeltetési költsége is alacsonyabb. A TX100 S3 Core Edition használatát egyszerűsíti a könnyen elsajátítható, logikus adminisztráció, amely nem igényel műszaki hozzáértést. A Fujitsu innovatív „Just power-up ‘n’ run” technológiája számottevően csökkenti a felügyelet komplexitását, idő- és költségigényét az új szervertulajdonosodok számára, mivel a szerver már előtelepítve tartalmazza a Microsoft Windows® 2008 R2 Foundation operációs rendszert. A rugalmasabb működés érdekében a Fujitsu önjavító szoftvert is telepített a rendszerre, így a PRIMERGY TX100 S3 Core Edition automatikusan észleli és javítja a rendszerbetöltési ciklusban fellépő hibákat.

Mindkét PRIMERGY TX100 S3 modell külön képességekkel csökkenti az üzemeltetési költséget, a kibocsátott zajt, illetve növeli a hatékonyságot. Áramfogyasztásuk jóval alacsonyabb a versenytárs rendszerekénél. Energiahatékonyságuk üzem közben 94%. A Fujitsu 0 wattos funkcionalitásának köszönhetően egyáltalán nem fogyasztanak áramot kikapcsolt állapotban, ám ekkor is lehetővé teszik az adminisztrátor számára a karbantartási feladatok elvégzését. Mindkét modell halogénmentes nyomtatott áramköri lapkákkal csökkenti a környezetterhelést és minimális zajt termel.

Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions termékfejlesztési csoportjának alelnöke elmondta: „A PRIMERGY TX100 család bevezetése óta rendkívül népszerű a kisvállalatok körében, mivel testre szabott IT-támogatást biztosít a költséghatékony működéshez. Az új, nagyobb teljesítményű Intel Xeon processzorok bővítik a funkcionalitást, így a PRIMERGY TX szervereket választó kisvállalkozások több feladatot végezhetnek el kevesebb erőforrással.”

Forrás: Fujitsu


© 2018 MOLEHAND Kft.